Cégismertető

Nézve a családi birtokdarabkákat, 2011-ben fogant meg a gondolat, hogy valamit kezdeni kellene a már rég felhagyott, szántó művelésbe nem állítható fás-bokros meredek domboldalakkal. Tudván, hogy az egyszeri rendbetétel hosszú távon nem hoz végleges megoldást, tovább gondolva a lehetőségeket jutottunk el a húsmarha tenyésztéhez.

Területi adottságainkhoz igazodva, törekedtünk arra, hogy a lehető legjobb fajta kerüljön kiválasztásra, mely kellően "igénytelen", könnyű ellésű és mindenek előtt piacképes. Igyekeztünk minél jobb törzsállományt összeállítani, ezért az ország legelismertebb tenyészeteitől vásároltuk a pedigrés üszőinket és tenyészbikákat. Miután  a tanyaközpontot kialakítottuk, 2012-ben érkezett az első 6, majd 2013-ban további 14, és ezt követően 2014-ben 8 vemhes üsző.

Ezzel párhuzamosan pedig a kimondottan saját célú takarmánytermelésre és legelő ápolási technológiára szakosodva gépesítettünk. Szintén egy időben alakult ki a jelenleg szinte egybefüggő több mint 150 hektáros birtokrendszer.

A kitartó munkának köszönhetően az eredmény magáért beszél. Kiváló minőségű, és a kellő gondoskodás következményeként jó vérmérsékletű, könnyen kezelhető tenyész-üszőket és hízóbika alapanyagként értékesített állatokat állítunk elő. A minőséget szem elött tartva a 80-100 anyatehén létszámot céloztuk meg. Lehetőségeinket és a területi adottságokat figyelembe véve ez az a maximális létszám, amellyel még saját minőségpolitikánknak - mely elsődleges szempont -  megfelelhetünk.